Intrebare : Sunt foarte curioasa sa aflu daca o femeie, femeia fiind eu ... :)) ... trebuie sa mai incerce sa gasesca acel orgasm vaginal. Tin sa mentionez ca nu am orgasm decat prin stimulare clitoridiana. Atunci cand stimulez clitorisul si sunt si penetrata, cu atat mai bine - orgasmul este mai puternic si mai profund. Dar, doar cu penetratie ... in nici un caz nu ajung la orgasm. Imi doresc mult sa stiu daca mai perseverez sau nu.

Raspuns: Femeia (dar si barbatul) trebuie sa caute INTOTDEAUNA placerea in relatia sexuala. Fericiti cei care stiu acest lucru, si mai fericiti cei care reusesc. Relatia sexuala nu trebuie sa fie doar o relatie strict pentru procreere, nu trebuie sa fie o constrangere, nu trebuie sa fie o "bifare" (hai ca am facuit-o si azi). Relatia sexuala este un mod de a da si a primi placerea, este un mod de comunicare intre parteneri, este un mod de a spune "te iubesc". De acee se si spune "A FACE DRAGOSTE". Si de aceea raspunsul este : DA, oricand trebuie cautata placerea - placerea de a spune "te iubesc" in acest mod.

Este bine sa intelegi complexitatea placerii actului sexual dar nu este normal sa il "diseci", incercandu-l "pe bucati". Placerea actului sexual nu este numai de natura fizica. Placerea actului sexual are, pe langa componenta fizica, si componenta psiho-emotionala. Placerea actului sexual nu poate fi "incercata pe bucati". Aceste aspecte - fizic, psihic, emotional - se transforma si se potenteaza in permanenta, neputand fi clar delimitate. Ele sunt intotdeuna prezente indiferent care sunt proportiile (fie mai mult fizic, fie mai mult psihic, fie mai mult emotional) si nu cred ca se poate vorbi despre o placere a actului sexual fara una dintre ele. Si fara o doza cat se poate de substantiala de imaginatie. Te rog sa iti inchipui orgasmul ca pe o "reteta" in care se amesteca fizicul, psihicul, emotionalul si totul se "orneaza" cu multa imaginatie.

La femeie "centrul" orgasmului este clitorisul. Clitorisul este un penis in miniatura. Nu se poate ajunge la orgasm fara o stimulare directa sau indirecta a clitorisului. Despre stimulare directa nu cred ca trebuie sa vorbim ... stimularea indirecta este facuta, in timpul penetrarii, de catre labiile mici - constructia anatomica (unirea lor in partea superioara formeaza preputul) face ca miscarile copulatorii sa se transmita preputului care maseaza clitorisul.
Asa cum nu se poate discuta despre o placere strict fizica, tot asa nu se poate discuta despre un orgasm stric vaginal sau strict clitoridian. In timpul actului sexual, in functie de moment si de pozitie exista o excitare mai directa (mai pronuntata) sau mai putin directa (mai atenuata) a clitorisului. Orgasmul reprezinta "varful" placerii, decarcarea. Dar daca nu se ajunge la o anumita "incarcare", orgasmul nu poate avea loc.

In cazul in care pentru declansarea orgasmului este nevoie de o stimulare pronuntata a clitorisului, este de recomandat renuntarea la pozitia misionarului (barbatul deasupra), care excita cel mai putin clitorisul, si adoptarea altei pozitii in care clitorisul sa fie stimulat mai puternic in timpul actului sexual (de exemplu "femeia deasupra").

Partenerul trebuie sa stie toate acestea si trebuie sa adopte o atitudine, un comportamnent prin care sa indeplineasca (toate) dorintele si fanteziile partenerei (uneori barbatul doreste orgasmul femeii chiar mai mult decat pe cel personal). Preludiul trebuie sa fie o permanenta explorare a corpurilor pentru a descoperi noi zone erogene, noi moduri de satisfacere. Penetrarea este una dintre ele dar nu este nici singura si nici ultima. Se spune ca, pentru a ajunge in varful muntelui, unii merg pe poteci batatorite, altii prin locuri neumblate dar indiferent de calea aleasa, important este sa ajungi in varf. Important este sa ajungi la orgasm, indiferent "pe unde o iei".

Si daca partenerul, cumva, este mai "neindemanatic" sau mai "neatent", spune-i (direct sau subtil) : "CLITORISUL !!! - asta imi place, asta vreau de la tine". Este cat se poate de normal si cat se poate de dorit ca sa existe o comunicare permanenta intre parteneri. Sunt barbati care stiu ce sa faca dar sunt barbati care trebuie "dusi de mana" ... nu-l lasa sa "orbecaie", s-ar putea sa fii dezamagita de cat de greu "gaseste calea" ...

In obtinerea orgasmului, rolul emotiilor, al sentimentelor cat si al puterii de a fantaza este la fel de important precum cel al cunoasterii zonelor erogene.

Cauta intotdeuna placerea dar te rog nu mai incerca sa "diseci" placerea pentru a intelege orgasmul "pe bucati". Stii cum sa gasesti aceasta placere, stii cum sa ai orgasm - pur si simplu traieste placerea alaturi de partener.

Urca pe munte ! Nu conteaza pe unde o iei, conteaza sa ajungi in varf !