Intrebare : Am auzit din diferite surse despre punctul G la o fata. As dori sa aflu mai multe informatii si mai exact unde se afla acest punct si la ce foloseste.
Va multumesc !

Raspuns: Da, se vorbeste destul de mult despre "punctul G". "G" este de la numele Ernest Grafenberg care prin 1950 a descris existenta unei arii de cativa centimetri patrati, aflata in interiorul vaginului (vreo 2 centimetri spre interior), pe fata anterioara (in spre fata), in spatele osului pubian, care, stimulata, poate produce orgasm exploziv si chiar ejaculare.

Acum, cat de orgasm si cat de "exploziv" este ceea ce se obtine prin stimularea acestui Punct G, se discuta inca. Unii specialisti nici macar nu au ajuns la discutia despre orgasmul datorat stimularii Punctului G ci s-au "blocat" in discutia pe tema "exista sau nu exista Punctul G". Si nici despre "ejaculare", discutia nu are concluzii sigure.

Ideea este ca un subiect "fiebinte" precum "Punctul G" va fi intotdeuna discutat, indiferent de cat de aproapre de adevar este. Si se poate discuta despre cat de adevarat sau neadevarat este fiindca orgasmul feminin nu se reduce la simpla stimulare fizica (precum la majoritatea barbatilor) ci este un complex fizic, psihic, emotional. Punctul G nu trebuie considerat ca fiind obligatoriu prezent si ca fiind "cheia orgasmului". Stiu, asta ar fi o "mana cereasca" pentru multi barbati, dintre cei care nu se "obosesc" sa inteleaga universul feminin si nu asteapta decat ca ea sa "tipe de placere". Extrem de convenabil acest Punct G : il freci putin si gata orgasmul - ideea seamana cu povestea "Lampa lui Aladin" - o freci putin si ti se implineste dorinta. :))

Eventualitatea existentei Puncului G nu scuteste barbatul de a sti ce sa faca si cum sa faca pentru ca femeia cu care este sa se simta bine. Si asta nu s-ar rezuma la frectionarea unei arii de vreo 4 centimetri patrati (cam atat este Punctul G, poate chiar mai putin) ci incepe cu a sti sa spui "te iubesc", continua cu a fi atent la tot ce isi doreste femeia cu care esti si se incheie cu a sti cum sa pastrezi ceea ce ai cucerit. Se poate spune ca modul barbatului de a se comporta este "cheia".

Dar hai sa nu se creada ca reducem la zero aspectul fizic al relatiei - stim cu totii ca este important. Daca este sa cautam neaparat o "cheie" a orgasmului atunci, cu siguranta, se poate spune ca ea este clitorisul - ideea este bine studiata si cat se poate de fundamentata, incontestabila. Dar tot nu este suficient ...