Intrebare : Am o nelamurire : daca tehnici pentru lungirea penisului nu sunt, macar pentre ingrosarea lui exista ceva ?

Raspuns: Exista manevre chirurgicale prin care se poate redimensiona diametrul penisului. Retine, am spus ca se redimensioneaza DIAMETRUL penisului, nu penisul in sine.

Manevrele chirurgicale de ingrosare a penisului constau in implanturi sub pielea penisului, implanturi care nu ingroasa efectiv penisul ci aseza ceva peste penisul original, ceea ce are drept rezultat o crestere a diametrului total. Este ca si cum ai avea un deget de o anumita grosime pe care il bandajezi ... dupa bandajare o sa arate mai gros si atat - degetul, sub bandaj, are acelasi diametru. "Bandajarea" asta poate creste diametrul penisului "cu pana la 30 %" din grosimea initiala.

Sunt diferite modalitati de a redimensiona diametrul penisului.

Una consta in extragerea de grasime din anumite zone ale corpului prin procedeul numit liposuctie si injectarea in zona peniana, in exteriorul penisului
Alta consta in prelevarea din zona abdominala sau fesiera a doua portiuni de piele cu tot cu grasimea de sub ele. Apoi se indeparteaza epiderma (stratul superior al pielii) pastrandu-se derma (startul inferior al pielii). Dupa aceea, ceea ce s-a prelevat se introduce in lateralele penisului, sub piele.
In final, in cazul in care pacientul este mai slab si nu se poate "apela" la tesutul adipos propriu, procedeul consta in introducerea sub pielea penisului a unui strat dintr-o substanta pe baza de colagen, substanta folosita in general pentru transplanturile de piele.

Nu exista suficiente date care sa sustina valabilitatea in timp a acestor procedee.

Mult mai sigur ca rezultate in timp si mult mai ieftin (de fapt gratis) este sa se caute o partenera "pe masura". Dar compatibilitatea nu trebuie sa se rezume la dimensiunea penisului si a vaginului ...