CALENDARUL EVENIMENTELOR IN LUNA OCTOMBRIE 2007

Joi, 25 octombrie 2007 in Oradea va avea loc workshopul "Parteneriate pentru viitor", la care sunt invitati sa participe reprezentanti locali ai tuturor organizatiilor partenere care activeaza in domeniul HIV/SIDA in cadrul programului "Combaterea HIV/SIDA - un raspuns cuprinzator, coordonat, multisectorial in Romania" (ROM-202-G01-H-00), finantat de Fondul Global de Combatere a HIV/SIDA, Tuberculozei si implementat de Ministerul Sanatatii Publice. De asemenea, vor fi invitati sa participe si reprezentanti ai mass-media, repezentanti ai autoritatilor locale, lideri de opinie si decidenti de la nivel local si regional.

Scopul acestui workshop este acela de a asigura cresterea vizibilitatii activitatilor implementate la nivelul regiunii de NV (judetele Bihor, Bistrita, Cluj, Maramures, Satu Mare, Salaj) de toate organizatiile partenere in derularea programului mentionat, precum si identificarea modalitatilor de asigurare a sustenabilitatii acestor proiecte si imbunatatirea coordonarii activitatilor la nivel local.

CALENDARUL EVENIMENTELOR IN LUNA MAI 2007

In luna mai s-au desfasurat activitati de outreach la nivelul a 6 judete (Bihor, Constanta, Dolj, Iasi, Prahova, Timis) si Bucuresti.

Cu ocazia evenimentelor au fost realizate in cadrul perioadelor de mai jos, urmatoarele interventii de tip outreach in urmatoarele judete, dupa cum urmeaza :

Petrecerile safer – sex s-au desfasurat în localitatile cele mai frecventate de tineri cu varsta intre 15 – 24 de ani, dupa cum urmeaza :

De asemenea, in aceasta luna au fost organizate 2 workshop-uri regionale in Timisoara (25 mai, Hotel Timisoara) si in Iasi (29 mai, Hotel Unirea).
La aceste workshop-uri au fost invitati sa participe reprezentanti ai tuturor organizatiilor partenere care activeaza in domeniul HIV/SIDA in cadrul programului "Combaterea HIV/SIDA – un raspuns cuprinzator, coordonat, multisectorial in România" (ROM-202-G01-H-00), finantat de Fondul Global de Combatere a HIV/SIDA, Tuberculozei si implementat de Ministerul Sanatatii Publice. De asemenea, au participat si reprezentanti ai mass-media, repezentanti ai autoritatilor locale, lideri de opinie, reprezentanti ai Autoritatilor de Sanatate Publica Judeteane si decidenti de la nivel local si regional.

CALENDARUL EVENIMENTELOR IN PERIOADA 30 NOIEMBRIE - 4 DECEMBRIE 2006

In perioada 27 noiembrie - 4 decembrie, Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate, in cadrul proiectului "Promovarea unui comportament fara risc in randul populatiei in ceea ce priveste HIV/SIDA/ITS Proiect ce priveste tinerii cu varste intre 15 - 24 ani", a desfasurat activitati de sampling in Bucuresti si in celelalte 6 judete unde proiectul este implementat.

Activitatile de sampling s-au desfasura pe strada, in camine, in campusurile studentesti si in caminele liceelor, ale scolilor profesionale precum si in camine de nefamilisti din fiecare resedinta de judet. In cadrul acestor activitati au fost distribuite materiale informative tip flyer si au fost totodata amplasate postere in zonele din vecinatate. Totodata, au fost continuate actiunile de outreach din baruri, cluburi si discoteci, ocazie cu care au fost inmanate tinerilor de aici materiale informative si au fost organizate la mese mici concursuri cu premii educative inmanate participantilor la concurs sau castigatorului. Echipele de sampleri purtand tricouri, sepci, etc. cu insemnele specifice ale Campaniei au interactionat cu tinerii prezenti si au inmanat materiale educative si mici materiale promotionale / prezervative.

Calendarul evenimentelor in perioada 30 noiembrie - 4 decembrie :

BUCURESTI

CRAIOVA

TIMISOARA

IASI

ORADEA

PLOIESTI

CONSTANTA

CLUJ NAPOCA